Dan Fischer blev født 23. januar 1919 i Charlottenlund.

Dan Fischers var et naturtalent og fik privat undervisning i tegning allerede som 14-årig. Han gik på kunsthåndværkerskolen i Bredgade, og fik særklasse-undervisning i tre år på Glyptoteket, og var elev på Statens Museum for Kunst i halvandet år. Under krigen var Dan og hans søskende Jean (opfinder) og Else (forfatterinde) var i modstandsbevægelsen Holger Danske.

Dans første udstillinger i 1952 og 1954 fik unalmindelige gode anmeldelser. Det var også starten på en lang række af studierejser som tog ham til Sverige, Norge, Skotland, Irland, Frankrig, Tyskland, Sydafrika og Rusland. Han flyttede familien til Spanien i lange perioder, ofte ved Malaga, og her skabte Dan nogle af sine bedste akvareller.

Han havde en absurd, off-beat humour som kommer til udtryk i adskillige små muntre historier som han skrev om kunstner livet i Spanien. Hans studierejse til Sydafrika i 1967 var successfuldt; næsten alle billeder blev solgt. I 1977-78 havde han sit livs mest produktive år. Han producerede mange store oliemalerier - deriblandt hans bedste. Han havde flere små udstillinger i lokale gallerier i Hellerup og Gentofte.

Hans sidste maleri blev lavet i 1981 og hans sidste udstilling var i 1984. Han døde 17. november 1987, i Gentofte.

> Større biografi.

Dan Fischer

DanFischer Bredgade 1952